jom follow saya

Thursday, 24 July 2014

alhamdulilah...syukur ke hadrat illahi..

assalamualaikum semua...

sangat lama rasenya tak update blog...bukan tak nak update...tapi mase tak mengizinkan..alhamdulillah..kini blh balik berbelog...terase rindu sangat dgn blog ni...heheh...sbb segala ape yg berlaku pd diri aku..akan ku coretkan di sini...sebab bagi aku dgn cara mcm ni je dpt luahkan segala masalah yg ade..mmg org kate, bler kte ade mslh tak kiralah happy atau pon derita mcm mne skalipon..kte kena mangadu pd Allah...so bler aku happy ataupon tak..aku tetap mengadu pd Allah dan aku jugak akn coretkn di sini..sbb atleast aku blh bace balik ape yg aku rase time tu...and blog ni jugak utk tatapan hari tua aku...heheh..:)

semenjak 2 menjak ni..laptop aku selalu sgt buat hal...kadang2 smpi rase mcm nak @#$&*!! je...hahhaa...tp nak tak nak kenalah sabar...yelah..aku de thesis yg kne siapkan..so aku kne jugak gne laptop tu..tak kanlah sbb nak abis degree je aku kne beli baru kan...kalau blh tak naklah..so aku decide gune je laptop ni smpi habis degree...

aku rase kan..kalau org yg xsabar mau die campak je laptop tu...sbb nak on je makan mase smpi setengah jam..tu belom tentu aku blh buat kje lg..kne tggu panas..barulah ok skit...haishhh...naik stress buat nye..tp ape2 pon tq lah laptop ku syg..sbb dah byk sgt berkhidmat dgn aku...jgn isau ye laptop..aku tak buang kau...aku ttp syg kau mcm biase..malah aku nk repair lg..hahhaha....

laptop yg byk berjasa...:)
cover laptop ku...hehe..ladies sgt..hahah

okehh..tu lah die laptop aku yg byk berjasa selama 5 tahun...wlupon kne mara selalu sbb lembab sgt..tp aku ttp syg...sbb terlampau byk sgt sentimental value...wlupon mcm mne terok pon kau laptop...aku ttp syg...yg cover hello kitty tu konon2 bajet comel la kan..hahhaa...actually..sticker tu beli kat pc fair kat kampus uitm perak...alahai..murah sgt..rm5 je pon...thats why la beli...kalau tak jgn harap nak beli...sajela kononnye nak mencantik kan laptop..bosan tgk name acer je..so kte tuka ckit...so bler buat kje tu nmpk lah comel2 gitu..hahaha...padahal mata pandang ke atas tangan letak kat bahu...hahahha

nak dijadikan cerita..bler aku tamat je belajar sbg degree student..aku lgsg xleh nak gne laptop ni...nak apply kje jgn harap lah...ikot time die je...rase nak on..dia akn on lah...rase tak nak..die off lgsg xon on dah..so aku decide nak beli lah satu komputer...nak beli mac..mcm xmmpu je...sbb mahal bebenoo...hahhaa...yg mampu beli komputer..ingat kn nak beli laptop...so stlh decide dgn family...yg thn lasak komputer ni..blh main game...hahahah...(pttlah jahanam brg kau..)

my new baby,, <_>
alhamdulillah...syukur ke hadrat illahi...terima kasih ya Allah...akan aku jge komputer ni mcm nyawa aku sndri..in sha Allah...target aku nak beli komputer tercapai jugakk...tu yg bertungkuih lumuih berbelog tu...hahhaha...next target..in sha Allah nak beli mac pulakk...tggu gaji lah pulakk...hehhe...sbb sng nak bwk ke mne2..aku fikir komputer ni thn lasak skit...tq mommy and daddy..iloveu so much...


finished my fyp...alhamdulillah..
okeh..kat sni aku nak share gmbr kegembiraan aku semase di kampus....yg aku duk ciom tuh lah thesis aku...alhamdulillah..siap dgn jayanye..byk sgt cabaran...yg xley thn tuh lah..mse viva aku demam pnas,,,time tuh hnye tuhan shj yg tahu...


terase rindu kat syg aku nii...iloveu babyy..:)

okeh...ni betol2 rindu kat syg aku nihh...just wanna to say one words..iloveubaby...

tamatlah warkah berlagu pilu aku utk hari ni..next time aku tulis lg kayhh...lenguh dah tgn...

#prayforGaza
#prayforMH17
#prayforMH370

assalamualaikum readers dan selamat malam..:)



Saturday, 31 May 2014

ooohh alamanda !

assalamualaikum readers..:)

ni cerite 31 may 2014 ye...yeahhh...aku dating lagi..kali ni kami plan nk g jejalan kat alamanda...bler kami sampai je kat alamanda, kteorg trus carik wayang...hahha..mmg dah plan dari semalam lg nk tgk cerita awak nak kawen dengan saya?? aku pon jawab...mst lah nak kan...heehhe...si moncit aku plakk...kih kih kih...alkisahnya bler kteorg tgk trailer die, mcm kelakar..wlupon cerita nih dah lame ditayangkan..tp kteorg xesah..janji dpat kuar sme..spent time together kan sayangg..??hihi...bukan tu je..aku mmg dah lame nak tgk cerita tu..tp mse xmngizinkan kteorg nk tgk wayangg...sedihh...tp awak jgn isau ye...ape pon sy ttp happy...:)

nilah die cerita yg aku tgk tu...:)
kpd yg di luar sne blom tgk lgi...tgkla ye...mmg best...xkering gusi dibuatnye...bak kate syg aku...ape je cite die pilih confirm mmg best..(pandang mata ke atas, tgn kat bahu) hihi...cerita die mengisahkan kne kawen tanpa rase cinta...tp no wonderlah kan...bg aku love after marriage is full of baroqah...heheh..mse tu aku amik wyg ni kul 5.15 pm..beratur pnyelah panjang...sampai2 je ku 5.00 pm tu trus beratur..smpi 5.15pm..bler masok je..masing2 sebok nk g toilet...time tu lah nk terkencingnye pon...lps tu barulah beli mknn..tp kteorg xbeli popcorn pon..ahh bosanla...asal tgk wayang je confirm popcorn..pastu xabis..buang je..sgt membazir..so kteorg decide beli keropok je ngan air tin cincau...actually..kat tmpt popcorn tu ramai sgt org...kalo beli pon confrm beratur lagi kan...buang mase je..hahhah...lgpon time tu kteorg baru je lps makan..heee:)

lps abis je tgk wayang tu...kteorg pon trus carik kedai makan...lapo benor keme rase...bler dicarik2 jmpelah 1 tmpt mkn ni..noodles namanye...tgk gambor...walahhhh...sedap giler...bler makan...hurmmm.....no komenla...sgt hampehhh! frust...

alamanda's noodles
 haaa...korg tgk mee die...gayanye mcm best je kan...almaklumlahh..aku xpnah lg mkn kat noodles nii...so tu yg sebok nk try tu...hahahha...aku pon orderlah mcm nasik ckit tu...aku pon tak ingatlah nme die ape...nmpk mcm sdp..nasik bukan main byk..lauk die...bukan main ckit lg..dah tu plak die pnye kuah lgsg xde...ngan tawar lg...ahhh frust...aku ase time tu nak je minx kicap...tu pon kalau adelah kan...yg syg aku nih plak order alaa alaa mee gitu..die punye pon tawar geliiaqq...hhahaa...

si moncittt saya....!
mase ni masing2 ngah tggu makanan...sebelom makan..kte selfie dulu ehh sygg...muka die tu muka terpkse bergambor tuhh..jenuh pakse..atlast..amik jugakk...kalau perot die lapar..sume xblh...nk bergambar pon xkasi...sedih sedihh...tq sygg utk gmbr nii...next time kte selfie lg ehh baby..:)

nasikk saya!!
tu lah die nasik yg aku ckpkan tu...alahaii sedih..gmbor xmelambang kan ape yg aku bayangkan...pedih asenye...lap peluhh..:'(

moncit saya!
mase ni syg aku dah dpt mknn..langsung xtggu aku mkn..ckit2 die mkn...lapo sgt lerr tu..aku dulik ape..aku curik gmbor kau jugakkk wahai sygkku...hehehe...jenuh suh tggu mknn aku...bg die..dulik ape kan..yg penting perot die kenyang dulu...haishhhh... lap peluh lagikk..:'(

ohhhh yeahhh..mknn ittew da sampai..:'(
terpakse buat icon sedih..sbb xsdp...hhahaha...time nih aku pkse jugak encik kesayangan akuh tuh bergambor jugak..xkirelah nk jadik ape pon,,,jadiklahh..yg penting aku dpt bergambor...mse ni..dlm mulot die tuh penuh ngan mknn...tu cover je tuhh...hahhaha...jgn mara ehh sygg...:) cenyum ckit ye...hihi...:) air yg aku minum tuh plak bukan main manis gler baq hangg...tumpo minum die wehhh...hahhaa...smpi syg aku terpkse order skyjuice tuk kurangkan manis....spoil la noodless oii...tmpt da cantikk...decoration menarikk..gelas die yg buat aku tertarikk...nme air aku tuh i love you...so sweet kan..yg encik kesayangan aku tuh plak nme die i miss you...hahahha...comel je..dats y lah kteorg order...atlastt...pedihh sakit....lap peluh lagikla gni...:'(

hurmm..blh lahhh...
okehh...last ni plak desert kteorg...walahhh...aku blh bg 70% je sedap die...hehehe...xdela sampaii "woowww sedapnye deser nii...!" no way man....!...xkan..never...hahhaha...

okehlah okehla..stopla smpi cni je ye...penat dah asenye mengutokk niii....hahahha...to my sygkuu encik muhd fikri bin zaharin..tahniah sbb dapat sambung blaja kat utm kl...nnt dah masok blja balikk..jgn lupekan saya..ingat jnji2 kte...saya sentiase support awk...ade mslh bgtau sy asap...heheh..de org kaco smpi awk nangis ke ape ke..bgtau sy...hahahaha....

thanks for reading..:)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...