jom follow saya

Monday, 26 August 2013

continued part 2 ~~ final exam bermula...

assalamulaikum...xtau knape hari ni terlebih rajin plak nk update entry part 2 dari smbungan cite part 1..haha...maybe buhsan kot...:)xpe liza...nnt dah start kampus..xblh nk hapdate dahh..hahha...maklumlahh..org busylah katekan...kih3..:) okeh3...aku nk smbung cite nii...:) pls lah hayati dgn cerita aku nihh...

gud luck kawan2 ku...:) 

oohhh Ya Allah...mmg cuaklah bila exam dah nk mula...dgn nye pulak study week seminggu je...apelah pendekk noo..menci akuuhh...lps je abis exhibition EMPEX tu...trus nk kne pecah kepala studyy..argghhh..mau tak pecah...dahla subject sume ssh...menyampah betol akuu...tp aku nih every sem akn aku ckp ssh...xde bnde yg sng pon bg aku...hahha...

ececehh..reminderlahh ni kononye kan...haha...byk betol paper !~~

bende alah tulah tarikh exam akuhh...nasib baikla byk jugak gap die...kalo xbyk mau x tercabut jantung aku...hahha...mse study week tu..sume subject kalo blh aku nk pulun..tp yelah..bile dah tolak makan minum lepak2 tido gayut mand sume....tggl bape jam je aku blh study dlm mase sehari...so mmg org kate xsempatlah kan nk study kesemua paper...tp xpe...dgn berkat dan doa alhamdulilahh..exam berjalan dgn lancar...:) tp apakahhh ????

bila exam jadi mcm nilah yg aku xske....

bila balik je dari exam....arghhhhh!! rasa mcm nk jerit je sekuat2 hati..knaplah soklan xsme kat past year niii...aku dah buat smpi tahun 2008 smpi 2013 lg past year..tp agak mngecewakan ...biler aku tnye lecture...lecture aku mnjwb mmglah xsme...soklan baru...ape niii???tlglah...xgiler rasenye lecture aku jwb mcm tuu...lg bertmbh stresslah akuu....sighhh...~~~

biler aku stress je..mulalah aku nk buat bnde yg xberfaedahh..seperti ni....hewww~~

hahaha..nilah hasilnye...cantekk bukann..??

tp bkn aku buat nye...kwn kpd roomate aku yg tlg buatkann...cantekk sgt...i loikee..~~ tp cantekk mse awal2 je..biler dah nk hilang inai tuu...Ya Allahh..betapa huduhnyelah haiii...benci aku nengok nye...hahha...hari2 mand mst sik gosok2 je tgn tu supaya cpt hilang...hahha...

bila habis jee examm..Ya Allah...hanya kau je yg tau betapa bestnye..aku ske sgt..tp dlm keadaan seronok tuu...ade lg yg berderau jantung nii..yelahh..exam sudahh..tp resultnye belom lgg...aduihhh...1 hal plak nk kne tggu result nii...masalahnye result aku ni keluar  mse before raya...lg parah aku ase...hahah..

aku tgk result pon stlh beberapa hari result aku keluar...cuaklah katekan...tp alhamdulillah..semuanye lulus dan memuaskan..:) TQ Allah..aku bersyukur sgt..:)

okehh...done part 2...will be continued..tQ 4 reading..:)

Sunday, 25 August 2013

cerita saya sepanjang malas berblog~~

assalammualaikum semua...harap semuanya sehat hendaknya...amin...agak lamalah tak bukak blog ni...bler bukak je blog...confirm laptop akan jadi hang..da cbe nk ringankn blog ni..tp still xblh jugakk...ke laptop liza yg LEM**B...kih3...almaklumlah laptop ni dah lame berkhidmat..nway thank you laptoppss!hee~~mst ramaikn tertggu cerita yg menarik dr blog ku nih kan...haha...(perasan jap)..

perasan jap..heww


haaa....gambar kat ats tu masa otw balik KL...heww..aku ni kalo bab2 bergambar mmg over ckit..kih3..tp ikot moodlahh...kalau moody aku dah sampai...dgn semua org aku nak hangin..tp bkn baran ye...hee..nasibla sape yg sentiasa ade dgn aku..tp sape dah tau perangai aku tu...mmg xley nk watpelah kan..terima dan redha,,,kah3...

okeh3...now stop cerita merepekss dari aku ni...lets start my stories~~

berada di kampus~~

masa kat kampus sem part4 nih aku rase seronok sgt..sbb aku and kawan2 aku yg lain dpt project assignment yg sgt mencabar...sangat best..tp normal lah kan bila dpt project yg juta2 ni confirm ade lah segelintir yg salah faham, tension, marah, bengang, sakit hati, memaki hamun..haha..its normal right.??tmbah2 assignment lain pun nk kne handle gakk...dgn presentation nye, dgn testnye, dgn perangai org sekeliling, dgn ssh nk buat appoinment dgn developernye, dgn letihnye...mcm2lah..mmg xcukup tangan dibuatnya...tp apa2 pon mmg have fun giler bila dpt siapkan sume keje tu...yg marah pon teros hilang marah..yg gaduh pon teros jadik xgaduhh...betol x..??kih3..sape2 yg belajar course aku ni..mst tau kn development appraissal..tp yg tatau tu, xpe2 biar aku explain sedikit sebanyak ye...hee...development appraissal or aku pggil DA lah sng..aku mmg minat sgt subject ni..sbb aku ske jadik developer...engkorg tau kn developer tu ape..alahaii..pemaju yg maju rumah..kalo tatau gak...korg searchinglah mana2 ye..letihlah aku nk terang kn..hahha....(kan da mula nk marah nii)..subject ni kte akan andaikan yg diri kte sbg developer..so nk bgn affordable housing...nasib baiklah area perak..buatnye area shah alam..mmg payoh nk crik harga yg afford tukn..so kteorg ditugaskan crik tanah kosong tuk bgnkan rumah kat tnh tu..tu konon2lah kan...kalo betol2 buat mcm tu..mmg mampossla...hahha...tp itulah keje developer..drpd aku zero psl bende ni..sampai aku dpt knowledge 99%...hahha...lecture aku bg 3bln tuk siapkan project ni...pnyelah smngt..start je lecture kasi task..tros crik tnh kosong..:) opss..! biar aku knlkn group2 aku ni yee..:)


sory sygkuu sumee..curik gmbr uolls...hee..

carik2 dimana saya??hehe..yg gambar kat ats tulah group2 aku..cantek2 sume kan...ops2..kpd guys di luar sne...kawan2 aku ni ade yg dahde empunya dan ada yg xde..so blh isi borglah ye kalo nk..hahaha...alkisah group aku ni xde lelaki...bukan sbb trademark kteorg "WE HATE BOY" tp mmg alkisahnya lelaki xnk group ngan kteorgg..almaklumlah..group mgkin xbwk kemenangan kot bg bdk laki klas akuh kot..hahha..tp xpe aku lg ske...sbb bler group ngan laki ni..lg ssh aku ase..keje sume nk kne buat kat keluar..so bler group ngan sume cantek2 aku ni...blh lah gak buat dlm bilik beramai2 kn..so xpyhla nk siap2 bagai utk keluar...biler group sume perempuan ni lah aku nk buktikan yg group aku ni blh hidup tanpa laki..hihi..bajet je..:p

biler bermulanye persiapan project ni...mmg hancuss terus bilik aku...adoyaaii...tp xpe..ttp best...kih3...mula kteorg start busy biler time cuti mid term...alahaiii...mmg xbaliklah kami dibuatnye...busy buat model...mkn ntah ke mne..mnd ntha ke mne..tdo lg la ntah kmne...mmg sgtlah pnat tahap maksima...



haa...yg gmbr kat ats tu lah kami buat...mmg payoh giler nk buat..terutama sekali atap tu..satu2 kne potong..mcm ape je aku ase...mmg lenguh3 tgn aku nii...err...tp terase diri ni seorg architect plak...hahha..perasan jap...tgklah bilik aku..mcm tongkang pecah..mmg xblh nk lalu lgsg..smpikan kteorg terpkse solat kat bilik member aku..haiyaaa...terokklahh...hahha...tp yg bestnye..kteorg siap smyg beramai2 lg...hee...byk betol pahala dpt kn..hihi...

tp biler siap je model kami...wahhh...sght puas hatii...thanks to all group members...iloveu lahh..






mse setup...

gambr kat ats tu lah hasil kami selama 3 hari bertungkus lumus and segala penat lelah kami..alhamdulillah..berhasil jugkla bentuk rumah..kan3...tp abaikan ye background sekeh mekeh tu...hahah...

biler smpi je mse nk presentation...wahh...cuak sungguh...yg peliknye...mlm tu pon still lg buat keje...mmg letihh...dgn xckup tdonye then nk kne bgn pg...dgn prepare utk presentation lg...arghhh...tension giler...mse pg nk present tu..aku mmg xsedar lgsg..nasib baik kwn aku atin tlg kjut kan...hahaha..kalo x mmg sia2 lah slme nii,,,


si penyebokk kat booth diamond consultant..semua kes dengki...haha



presentation dr kwn2 ku yg sgt kelakarr..!





excited noo lecture kesayangan aku tuh nengok model kamii...ilove prof madya kamsiah..:)


ohhhh...tq Allah...mase kelegaan kami slps presentation..:)

biler sume da group selesai present...akhirnye..saat ditunggu2 sape pemenang presentation EMPEX,,,sangat gemuruh gituuu..hahha...alahaii..sape menang kne g s.alam..lecture s.alam plak nk tgk...so biler diumumkan tu...engkorg tau x sape menangg???tekalah3...hahha..



alhamdulillah..tQ Allah..sbb juara dipihak kamii...hooreeyyy..!! mmg sgtlah berbaloiii....bersyukur sgt..:)

okkk done for the first day presentation...hari keduanye plak...kteorg kne jaga booth kteorg kot2lah kan...ade org nk tgkk...haha...kate exhibition kan...hee













ops2...ckup2...slps beberapa lps tu..kteorg g s.alam plakkk...ohh mai god...alhamdulillah...




tQ Allah..done part 1...will be continued...:)thanks 4 reading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...