Friday, 29 August 2014

hayati, dengar, paham dan fikir

assalamualaikum...

hari ni aku nak share sikit lagu yg aku suka sangat2...tajuk lagu ni..marah bukan sifatku...yg mane kenal aku...akan tahu aku mcm mne..kalau aku sakit hati mcm mne pon..aku tetap cepat reda..kwn aku slalu ckp..aku terlampau baikk...tang mane baiknye aku pon tataula...aku mengaku..kadang2 diri aku ni byk sgt kelemahan...tipulah kalau aku cakap aku takde kelemahan kan..kadang2 tu tak tentu pasal aku naik angin...yg peliknye tbe2 moody..smpaikan bler aku moody..aku blh rase nak mara sume org..seriously, aku tak sedar lgsg...tp disebalik kelemahan, ade jugak kebaikan nye...nak tau x..bler aku sedih, tak kisahlah pasal ape sklipon...org buat aku ke, aku cpt reda...mgkin sbb syg kot..

yg mne tak kenal aku...aku nak share ckit perangai aku ni...aku sangat2 sensitif, tak kisahlah psal ape sklipon...aku sukakn perhatian...aku sentiase perlukn org yg sentiase mngambil berat psal aku..aku seorg yg mudah menangis..tp sampai ke hari ni..hanya org yg rapat ngan aku je knal aku..

org kate perempuan yg suka gelak itulah yg sentiase pendam perasaan die sampaikn org tak blh bace dlm hati aku...stiap kali aku solat, stiap kali tu lah aku nangis..aku mengadu dengan Allah...ujian ape yg diberikan pada aku ni...sampaikn aku tak blh nak hadapi sorg2...tp semakin aku dekat ngan Allah...semakin berat ujian yg dtg..aku pham kalau ni sume dugaan..sbb Allah syg aku...aku tak blh nafikan yg diri aku mmg xkuat...diari aku byk membuktikan perasaan aku...tak perlu aku nk cerita byk2..ckup sekadar aku luahkan perasaan yg terbuku...sbb aku tak sanggup nak tanggung sorg2...

biler aku rase perasaan mcm ni...aku selalu dengar lagu nii...lagu ni kadang2 buat aku sedih tp mase yg same buat aku tersenyum dgn liriknye...semoga tuhan terus menyayangi aku sampai bler2...dan semoga aku sentiasa tabah dgn dugaan yg Dia berikan pada aku...aku sebagai hambanye, jgn putus berdoa dan berdoa..percayalah bahawa setiap dugaan yg Dia berikan pd aku sbb Dia sangat menyayangi aku dan mst ade jalan penyelesaiannye...bermaknanya aku seorg yg kuat utk hadapi segala yg mendatang...in Sha Allah...amin...

okeh...ni lah lagu yg aku selalu dgr...hampir setiap hari...


itulah lagu die...lagu ni agak lama..tp aku xkisah...janji aku suka dgr...lirik die sangat mendalam...
aku share sekali ngan lirik die okehh...korg nyanyi sambil tgk lirik tau...heheheh..

Ku tidak pernah meminta mu
Untuk mengasihi ku
Dan apatah lagi mengasihani ku
Juga tidak sama sekali

Kusedar sebenarnya kita tiada pertalian
Cuma satu arah serta satu tujuan
Mencari keberkatan-Nya

Aku terkenangkan
Saat manis dulu
Tak pernah kau meninggi suara
Bila bertanya

Keras hanyalah luaranku
Lembut tetap di dalam hati
Marah habis setakat itu
Tak kubiar berpanjangan

Biar aku berdiam diri
Dengan hati yang remuk redam
Kau tak usah lagi bertanya
Tak ku bersuara

Aku masih mampu tersenyum
Walau hati terluka
Mungkin hari ini duka untuk aku
Esok belum tentu

...semoga terhibur...

Wednesday, 27 August 2014

happy birthday kak nurul..!

assalamualaikum...

yeayyy...happpy birthday kak nurul...semoga dipangkan umur dan dimurahkan rezeki..serta beroleh kejayaan di dunia akhirat...amin..:)
rasenye aku tak terlambat lg kot nak wish happy birthday...actually the story was happened on 25 august 2014...maknenye belated lah kan...hehehe...tp aku tetap jugak nk update blog nii..hehhehe..

happy kak nurul dpt munge from her husband..:)
actually munge tu kak nurul dpt surprise mse kat sekolah...wow...so romantikk gitu...hehhehe...

so comel bdk2 yg kak nurul ajar ni...:)
roses!
tak cukup dengan surprise di sekolah...biler balik rumah pon ade lg surprise...heheh...dengan meraikan hari jadi kak nurul...kteorg smbut birthday kak nurul kat rumah...yg best nye kek secret recipe...dpt makan dominos pizza lg..hehehe...ni aku nak share ckit gmbr yg kteorg makan...hehehe

happy belated birthday kak nurul !
the awesome dominos..! kenyang seminggu..hehehe
seronok biler dapat sambut birthday kan..yela..setahun sekali je...so time ni la nak meraikan birthday org yg tersyg...betol x??

to kak nurul...happy belated birthday..

tq for reading peoples!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...