Wednesday, 27 June 2012

C i N t A dan S a H a B A t???

assalammualaikum to all readers!

pelik kn knape tbe2 kuar statement mcm nii! saje je utk hilangkan bosan,,,hihi..:p
korang sume mst ade kwn kn??n korang jugak mst de bf / gf..btol x??bhongla kalo ckp xde..heee..mst ade..yela kwn2 aku sume kn canteekkk n ensem2 belaka..errr...:p
bg korang kn?

ANTARA CINTA DAN SAHABAT MNE PLING PENTINGG??

 wahhhH !~~ statement yg xley nk blh plak kn??ngee~~
 kalo korang ckp korang de SAHABAT..aku pon ade jugakk..nk tauu???heee:p

awak (hamiza) dan sy! ngeee..:p peacee!!~~
haaa...yg tu nme die hamiza...just call her miza...a.k.a nenek tua...hahhhaa..:p jgn mara ye sygg..nk dijdikan cite..aku knal ngan die baru sgtt,..mulot die sgt kepohhH kott...mcm mulot aku jugaakk...n uolls nk tauu..burfdayy kteorg pon sme tauu...jgn main2...sehAti seJiwa la Kononnye kn???kih3...
tipola kn dlm psbhtn xde pgaduhann...aku pon pnah gado ngan bdk nneeyy! sbb die ske crik psl ngan aku..mmg knela ngan aku...hahha

ehh??xdela..main3 je..kteorg gado sbb aseimen je...heheh..yela..sape tak tension kn kalo lecture mintak mcm2 tuk perfectkn aseimen nii....nk time bln pose..kne plak buat aseimen..aseimen die bkn calang2 pnye tmpt...nk kat KL nuunn...jauh nuu...giloo...:p

msing2 pnat sbb bln pose..tu yg 2 2 nenek kat ats hangiinnnN je memanjangg,,,heheheh..:p

sy dan Die (nAdia)
 haaa???sape plak tu ekk....(die single lg tau..!sape nk cpt3!)promote plakk..haahhaa..:p
yg ni plakk, aku baru jugakla frens ngan die..kami mmg rapat..pegi mne2 pasTi ade muka kami..heee..mcm belangkas tauu...ehh..??(rupe belangkas ponn aku tatau)ngeee..~~malunyee!!

ehh??gmbr aku je spesel ckiitt...hihi..sori kwn3..:)
dieorg ni plak kwn aku jugeekkk..! aku knal dieorg sgt3 skjap3..dlm mse semngguu kott..mse tu aku dpt tawaran dkt Unisel Batang Berjuntai, Selangor...fuyoo...!happy tak terkatela beb...heee..yela..dpt smbung blja la katekn..oppsss..! lupe plak aku nk knal kn..dr kiri (fqah + akula tuu + Ain + Fira)..kurus kn aku duluu...comel je...hahahah..(alamakk terpuji diri sendirila...)ngeee~~dah3..smbung blik cite...
lps abis orientation week...aku dpt tawaran kat uitm Seri Iskandar, Perakk...haaaa..time ni la plak aku dpt kwn baru lgg..dieorg ni plak roomate akuu..

BFF ! dr kri (ee...aku lagii + izan a.k.a roY + REen + ziYaH)
ha...yg ni plak mse orientation week kat perak plakk..pelik kn..orientasi smpi 2 mggu berturut2 tapi perangai SubhanaAllah..ngee~~peAce! 
dieorg ske dgr cerite aku yg byk celotehh nii..heheh..:p
gelak sme2 + study sme2 even lain course + g jamban poon sme3..kami pastu bsme...! sy rindu kamo sume..kami berkawan lme sgtt...dr part1 aku knal dieorg smpila part5..n dr part1 aku jd roomate dieorg smpila part5..happy sgt3..hihihi..:))

die (yana) + sy yg comel !~~ngee:p
eh3...sape yg aku ciomm tu ehh??
haaa..diela kakak aku + kwn aku + cousin aku..heee
kami selalu bsme..suke duke pasti bsme..die gile2 n aku pon gile3 jugakk...heee..stiap kali aku de mslh, aku pst cite kat die..tp ikot mood jugakla die nk dgr ke x..hhaha..kdg3 hampehh...buat derkk je aku ckpp..kdg2 die jd pndgr yg setia...:)

yeyyhuu...tula cerite aku tentang org yg bnme SAHABAT.. tp tlg phm ye ape mksd sahabat..sbb sahabat dgn kawan sgt lain maksudnye..

SAHABAT!

Sahabat adalah orang yg kite syg and menyayangi kte, org yg memahami kte, org yg bsme kte time ssh n sng. menerima kelebihan kte dan berusaha memperbaiki kekurangan kte, shbgt juga sentiase bsme kte time dunia mngejar kte dan tidak meninggalkan kte time dunia meninggalkan kte..sahabat adlh yg sntiase berpesan2, bertukar2 pndgan dan berbalas2 doa..btol kn??

KAWAN !

Berkawan adlh ikatan di antara manusia yg agak longgar. mungkin kawan bermain shj. mungkin kwn sekerja. di luar waktu kerja, tidak lg berkawan. setakat itu shj. mungkin kwn sekuliah. habis kuliah tak knal pon..yg pling xley blah siap menjeling lg..mungkin juga kwn senasib.. bler xsme, hilanglah kwn. msing2 buat hal sendiri..kalo terjumpe kat mne2 buat2 xknal..berbeza bkn??


and utk pngetahuan korang dieorg nila kwn ngan aku pling lme3..:))lme xlme la jugak kn...tp dieorg baik ngan aku..heheh:p
tu baru sahabat..tp cinta??

bagi pndpt akula kn..cinte sgt penting dr sahabatt..korang tau knape..?sbb bler aku bergelarkan seseorang itu sahabat..rupenye die tulah kwn..phm kn?
tapi kalo cnte, hidup sng ssh aku sntiase bsme aku..bler aku de mslh cntelah yg sntiase dgr rintihan aku..tp mne plak yg kwan yg aku snjung3 slme ni??tapi aku tataula kn kalo pndpt korangg..

aku de gak tnye segelintir lelaki dan perempuan melaui Facebook..
antara sahabat dan cinte mne yg lg pnting bg dieorg?
hnye 30% mngatakan cnte dan 30% mngatakan sahabat.dan 60% mengatakn kedua2 penting!

Jom kte terjahh~!.



Bg aq laa kn sahabat lg pnting bia rmai kwn sbb cinta tu dtg ny dari ALLAH..even sahabat tu tikam blkg aku pon, nk buat mcm mne..tu nmenye dugaan..tp ape2 pon sahabat itu sgt penting sbb sahabatla tmpt ko mntk tlong, dia la tmpt ko mgadu, dia jga la tmpt ko suka duka tp klau cinta pn bole cme kte bler cnte sejati tu.


 


 


I will say both, dua2 pun penting, there is no comparison in this. cinta bermula dari sahabat jugak kan..so utk aku dua2 pun same penting..if u talking about my good and best friend yg tikam blkg aku, i would not take it seriously bcs we been trough together for a long time as a friend, mungkin downg ada sebab2 yg tertentu dan terpkse berbuat demikian and aku redha kalo sume tu blaku.:)





Bagi syahabat ngn cinte same penting je sebenarnye......sahabat adalah kehidupan kita then cinta masa depan kita..:) sbb sebenarnye member org yg pling bnyak tlg kite if kite prob...but gf hnye mmpu support kite tuk lawan prop tu jer...tp support dr gf pon pnting jgak..





ain
  

Diikutkan kedua2nye penting tapi klu pkir blik dua2 penting sbb dr sahabat timbul cinte..tapi depend pd keadaan sbb klu cinta 2 smpai mengongkong...sampai jumpa kawan pon x bleh baek x payah..tp kalau ade yg tikam blkg aku baik buang jauh2 ngan kwn cam2 sbb silaturahim 2 klu diputuskan maknanya kita ni kategori zalim tu situasi laen la plak..klu org 2 zalim pada kita, baek jauhkan...tapi benda ni depend pada liza la plak...klu ain ad kat tempat liza, ain jauhkan kawan cam2...




aween



Bagi awinla kn cnte kot..sbb skrg ni pn nk jmpe shbat yg btol2 shabat mmg susa..tp, ikotkn mmg dua2penting..cme zmn skrg ni susa nk cri sahabat yg btol2 ":sahabat"...kebanyakan sume tikam dr blkg n xfhm kte mcm mne..so kalo bf kte btol2 phm kte, ape salah kalo kte pilih bf dr sahabat..




diela


Bagi syla kn..dua2 sme penting and tgklah mna yg plg syg kita...and then pilih lorh yg tuhh..bkn ape kalu kte pilih yg satu tba2 kte sdr die xlorh syg kte mcm kte syg die kn da menyesal lpskn lgi satu..huhuhu..








 haaaa..tu diaaa...komen2 org...so ape pulak pndpt korang kat luar sne...??

p/s: so ingatla ehh bhwa betape ssh nye nk crik org yg bergelar sahabat..peace!~~~selamat mlm sume:))

(sori kwn sbb curik gmbr uolls)peace!

xde kne mngena sme ade yg hidup mahupon mati~~!
















1 comment:

aDaNi isMaiL said...

hai si comel..suke bace blog awak..rjin2 la menulis tau..hehe,btw nice to know you..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...