Wednesday, 11 July 2012

bebe yg setia + garang + bijak + nakal :)

assalamualaikum sumee..lme plak asenye xupdate blog nii..tp mlm ni tbe3 rajinnkn diri nk jengah blog yg vurukk nii...wakkakaka..and tbe3 plak aku rase nk update ckit psl cat kesayangan aku neehhh...tp mne yg da tau aku ade cat n terjumpe blog nehh and knal plak akuu...so diam2la k..tp mne yg tatau, aku nk pekenalkan cat kesayangan aku nehh...

hye cume...:)) nme iteww bebe:D

yg kat ats tu cat yg pling aku sygg..nk tau x knape..sbb tahun lps aku ngan cousin a.k.a my sister teringin sgt nk cat..smpikn kteorg search kat tenet cat yg comel3...sbb suke tgk gelagat cat..betape gilenye kteorg dkt cat..lgpon kteorg da bertahun2 xbela cat..so tahun lps bln november, kami pon carikla dkt tenet cat tuk adoption..tbe3 jmpela owner ni yg post kat tenet utk bg cat tu secare percuma..tmbh2 cat tu baru je dilahirkan..kebetulan owner tu duduk dkt area ampangg...

waaaa....jauh tu dr ceras..so utk dijadikan cerita...kami pon pegila ampang amik anak kucingg tuu..mse kteorg amik tu, comel sgtt...sggup giler kteorg amik cat tuu...

lps je amik cat tu, kteorg nme kn cat ni bebe...hihi..cute kn nme die..ngee~~~

itew letihla....:D

comel x bebe kte..hihi...mse ni die sik main je..so bler pnat die xsmpt tidur dlm cage..trus tdur ats tuu...bg die main no 1..mkn no 2...lgpon xpnah lgsg lpskn bebe ni kat luar..sng cite, kteorg jge die mcm menatang minyak yg pnuhh....hihi..:) lps tu mkn die mngalahkan beli sehelai baju..pnyela mahal..sbb kteorg xnk bulu die gugur..mule3 kteorg kasi smartheart..sbb mknn tu sng sgt carik,,g mne3 mst jmpe mknn kucing tu..lps beberape bln bg mknn tu, bulu cat aku byk sgt ggur..ksian sgt..yg pling aku xskenye, bulu die melekat2 kat baju akuu...huhh! hangin btol aku ase..nak2 baju itam...payah plak tu nk basuh bler bulu die da melekat..haishhh....! tp syg pnye psl, sggup say "xpela...bsuh jela..xpon beli baru je bju nii..."hahahaha:D

iteww like a boss kn??ngee!~~

mse ni umur bebe genap 8bln...kalo nk diikotkan bebe mne nk duduk kat sofa tuu..tu pon kteorg pkse suh duk stu...bebe xpnah mnje ngan kteorgg...sbb bebe xske dipegang2...bler aku pgg je, mst die ggit tgn akuu...sng cite tgn aku nehh mgse diela..da bape kali luka da tgn aku nii..tp aku ttp syg bebe aku..:))

so, every 3 months, aku akan anta die g klinik haiwan...tuk cek yg die ok or x..mse firstime aku anta, pnyela takot die..sbb xpnah tgk org..smpikan die nk terkam org yg lalu lalang dpn die..bkn tu je, dokter haiwan yg cek die pon kne mara ngan bebe aku nii...garang sgt tp ttp comel wlupon garangg..hihi..:))

itew xskela org lalu lalang dpn itewww...:))

tgkla tu gelagat die..muke xley blah..gelisah semacam je bebe aku nii...hihi...smpikan cat dlm cage lain pon die nk terkam...comel je...:D

okla ...tu je nk cite..hihi..:))salam...:))
 



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...