Monday, 24 December 2012

happy = stress = happy + gemuruhh

assalamualaikum kpd sume readers2 yg kat luar sne..agak terkejut jugak kali ni tbe2 nk bkk blog yg berhabuk nii...asenye adela dlm 3bln aku xupdate diari yg cantekk mcm tuan nye nii..hahhaa...opsss..!sy lupe..kamoo sume sehat??maklumlah agak lme xtnye kbr engkorang sume terutama blogger aku yg tersyg nihh....hihi=)
entalah knape aku rajin sgt pg ni..maybe sbb nk hilangkan stress kot..yela..slme ni sik kusyuk ngan aseimen je kn..smpi lupe nk update blog nii...hee
eee..xyah cite pnjg2la kn liza oiii....mcm makcik la..hihi..
cerite kali nih aku skli kn jela trus ehh..tu yg statement aku gak merepek ckit tuhh..mst engkorang xphm kn..wakakka..xpe2..aku akn cite kn ehh...tp pe pon biala aku show kn dulu wajah terkini aku,...haahahaa...(xde kejela tuh kn.)-godikkk!

si gedikk bergambar..hehhe
gmbr tuh mse aku nk g beli brg kovokesyen...hehe..mcm2 aku g shopping..dlm xsmpt + busy tuh smpt jugak shopping brgg...nk glamoursss lah konon nye si datin nihh..heheh...opss! DATIN?? knape ye lec aku pggil aku datin??hebat btol la..hahha....tp ape2 pon..amin...harap2..kah3..tp bialah datonye Encik kesayangan aku..hehee..:p

okeh2...aku nk mulekan cite aku nihh..pasang telinga luas2 ehh...bia setiap inci aku ckp tuh engkorang sume ingat cite merepek aku nihh..kah3..

mse 2bln pertame aku start klas..rase happy sgt..tmbh2 bler dpt aseimen sbb bler de aseimen je..cnfrm kne kuar g site..jalan2 ouhh..best kot..TAPI...nk tau x knape..sbb aku de 8 subject..tp hnye 5 je paper..best x dgr..??tp sgkaan aku silap upenye..nk tau x knape..aku ingatkan yg xde paper tuh sng..upenye pch otakla dibuatnye..engkorang tau x subject ape??ee..xyah ckpla..aku tau engkorang tatau..(die tnye die balik jwb)kah3..upenye subject yg xmsok paper tuh thesis la..2 bln ptme tu aku tatau lgsg yg aku blja slme 2 bln tuh thesis..alahaii...mau x giler aku dibuatnye...bknnye pae..sejujurnye aku ckp ..aku bknnye jenis yg critical thinkingla ! stress gilerla..happy aku hnye skjap je...lps tuh aku mule stress!smpikn ase nk quit sbb setiap kali balik kelas je mst pk aseimen yg byk sgt tuhh...!xckop tgnlah dibuatnye..mmg xde mse lgsgla..kdg2 nk cover topic yg blja dlm klas pon xsmpt..sedih xsedihh..hee...tp nk xnk aku kne troskan..sbb itu impian keluarge aku..:) 
lps tuh yg bestnye aku da nk convo..sgt best kot..hari2 pk nk pki baju ape nnt time convo..hehe..so aku ngan kengkawan g la shopping carik baju....jenuh jugakla..sbb xde yg berkenan..hehe..(cerewet mek ni..)kih3..tp bak kate org bialah selesa dipakai barulah confident..btol x??hehe..

si gedik purple bergmbr..
testing je nih...!

si princess dgn baju glamourssnyerr:)
suweeeetttkn???
my cintekuu..:)
hari bahagiaku..=)
tulah sebahagiann kehappyan aku..:)

 now meh aku story ckit 3bln selepas tuhh..aku mule stress mendadak tahap gaban nyela..terutama aku kne crik topic thesis aku nihh...byk jugakla aku crik tajuk thesis nihh..tp 1 pon xditerima ngan lecture aku tuh...kusut sgt dibuatnyeee! hampir putus ase aku dibuatnyee..! tp dlm putus ase aku tuh...aku still carik lecture lain tu topic thesis aku nihh..rupenye sgt stress bler jdi student degree nihh...lps je aku jmpe lecture lain..n dpt topic yg sesuai dgn aku..topic thesis aku acceptable.! oh mai god..! tq Allah..sepnjg mlm aku berdoa spnye sumenye bjln dgn lancar dan akhirnye..dugaan aku berakhir..mne taknye..hari2 buat pon mst de salah die..aku geram giler..tension aku dibuatnye...tp xpe..kalo nk bjaya kne tabah kn...:) so aku knela tabah...mse aku proposed topic aku nih dpn lecture, nsib baik aku blh defend diri nihh...kalo x mst aku kne hentam gler2 ngan lecture aku..dan alhamdulilahh...sumenye berjalan dgn lancar..PTA aku diterima...lepas 1 bebanan tuk sem ni...:) 2 , 3 hari lps aku busy sgt..yela..sume aseimen kne hantar isnin 24 / 12/ 2012..mau xstress..! yg pling stress tmpt nk print tutup plak dlm kampus nihh..so terpkselah aku gah kan diri nih jalan kaki g perintt! sgt penat..!dan akhirnye td segalanye aseimen aku, aku dah anta..:)

dan mse aku anta aseimen aku..itulah saat bhgia aku..sbb aku xyah pk lg psl aseimen..hehe..yg bestnye..balik je blik..trus movie..release tensionlah kononnye ye datiN..?tido plak xnk agak smpi ke maghrib...tp dlm kebahagian aku tuh msih lg terselit gemuruh + cuak dan segala bagaila..sbb dah nk final exam upenye cik liza nihh..cpt betol mse berlalu...sem dpn aku dah PART4..haishhh..tp nk ke part4 tuh pon dah jenuh gilerrr...!hihi..: ;)

nasib baikla gap paper aku nih bykla jugakk..tp byk pon aku ttp takot gakkk sbb tataula mcm mne nk studyy nihh..smpi skg aku pk lg dan lg mcm mne nk studyyy..relax dah sudahh dahh..study belom lgg...haishh....pe lah nk jdi nih kan...tp xpe ...org kate bialah study smart ..not study hard...:)kih3///

asenye smpi cni jela kot entry aku kali nihh..jari jemari aku dah lenguh tahap maksima dah niiihhh!

opzzz! lupelah nk buat entry tuk encIk kesayangan aku nihh...:)

syg awakk!
*dalam kesibukann sy , sy smpt jugak mengedit gmbr kte..bkn semint tau edit nii...2 jamm..hahah..(nmpk noo niponye datin nihh) :p

dan xlupe jugee...merry chrismasss..nih bkn smbut tauu...juz nk say to all non muslim...!

happy holiday..good night n sleep tight bloggers + readerss!



2 comments:

YanaKhairi said...

Merapu je kejenyeeee

SAFIYYA QAISARRA said...

salam...thanks follow my blog....btw comel tuan tanah blog nie hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...